Αγορά φθηνών γυαλιών online – Save the Student

Αγορά φθηνών γυαλιών online – Save the Student

Dezember 13, 2021 0 Von admin

Ψάχνετε να αποκτήσετε ένα νέο ζευγάρι προδιαγραφών; Θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε 100 £ αγοράζοντας γυαλιά στο διαδίκτυο, επομένως διαβάστε τις κορυφαίες συμβουλές μας για το πώς να βρείτε τις καλύτερες προσφορές.

γυναίκα και άνδρας που φορούν γυαλιά

Πίστωση: WAYHOME studio (αριστερά), Vulp (δεξιά), DeawSS (φόντο) – Shutterstock

Η αγορά γυαλιών μέσω Διαδικτύου είναι φθηνότερη από την απόκτησή τους από έναν οπτικό στην υψηλή οδό. Γεγονός.

Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε το ίδιο ακριβώς ζευγάρι γυαλιά Ray-Ban που θα παίρνατε στην Boots Opticians για σχεδόν το 50% της τιμής από ηλεκτρονικό κατάστημα γυαλιών. Αυτό ακριβώς είναι το είδος της έκπτωσης που πρέπει να περιμένετε όταν αγοράζετε νέα γυαλιά online.

Για να σας βοηθήσουμε να εξοικονομήσετε χρήματα και να βρείτε το τέλειο ζευγάρι προδιαγραφών, έχουμε παραθέσει όλα τα καλύτερα μέρη για να αγοράσετε γυαλιά στο διαδίκτυο, καθώς και τι πρέπει να προσέξετε εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που τολμάτε πέρα ​​από τα Boots, Specsavers και Vision Εξπρές.

 • Κάντε ένα δωρεάν τεστ ματιών

  Προτού αγοράσετε ένα νέο ζευγάρι γυαλιά στο διαδίκτυο, θα πρέπει να έχετε ένα αντίγραφο της συνταγής σας, ώστε να μπορείτε να καταχωρίσετε τις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας στο ταμείο.

  Για να λάβετε ιατρική συνταγή, θα χρειαστεί να κάνετε μια οφθαλμολογική εξέταση. Αν και μια συνταγή διαρκεί επίσημα για δύο χρόνια, είναι πιθανώς συνετό να κάνετε ξανά τεστ στα μάτια σας εάν πλησιάζετε στο χρονικό όριο ή εάν η όρασή σας αλλάζει τακτικά. Σε τελική ανάλυση, δεν έχει νόημα να ζητάτε νέα γυαλιά, μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι αρκετά δυνατά.

  Οι οφθαλμικές δοκιμές τείνουν να κοστίζουν περίπου 20-25 £, αλλά υπάρχουν τρόποι να τις κάνετε δωρεάν.

  Πώς να κάνετε δωρεάν οφθαλμικές εξετάσεις

  Εδώ είναι οι καλύτεροι τρόποι για να κάνετε δωρεάν οφθαλμολογική εξέταση:

  • Στο NHS – Οι προσωπικές σας περιστάσεις μπορεί να σας δίνουν το δικαίωμα για δωρεάν οφθαλμολογική εξέταση στο NHS, συμπεριλαμβανομένου του εάν έχετε προϋπάρχουσα ιατρική πάθηση ή είστε ηλικίας 16–18 ετών και είστε σε πλήρη εκπαίδευση. Κάντε κλικ ΕΔΩ για την πλήρη λίστα των κριτηρίων επιλεξιμότητας και να θυμάστε ότι, στη Σκωτία, οι οφθαλμικές εξετάσεις είναι δωρεάν για όλους.
  • Ειδικές προσφορές από οπτικούς – Αν και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι μια προσφορά θα είναι ζωντανή όταν τη χρειαστείτε, ελέγξτε αν κάποιος οπτικός κοντά σας προσφέρει δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις. Οι μπότες, οι Specsavers και η Tesco το έχουν κάνει όλα αυτά στο παρελθόν, γι‘ αυτό χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να βρείτε μια δωρεάν δοκιμή.
  • Από τον εργοδότη σας – Εάν εργάζεστε μπροστά σε υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ο εργοδότης σας πρέπει να πληρώσει για να κάνετε μια οφθαλμολογική εξέταση, εάν το ζητήσετε. Ο εργοδότης σας μπορεί να κανονίσει την οφθαλμολογική εξέταση για εσάς ή μπορεί να σας ζητήσει να κρατήσετε την απόδειξη και να σας επιστρέψει τα χρήματα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι καλύτερο να το συζητήσετε πρώτα μαζί τους και μπορείτε να τους το δείξετε αυτό το έγγραφο εάν δεν γνωρίζουν τη νομοθεσία.
  • Μέσω του σχεδίου φακών επαφής σας – Εάν έχετε συνδρομή φακών επαφής, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ο προμηθευτής σας περιλαμβάνει δωρεάν οφθαλμικές εξετάσεις ως μέρος του σχεδίου σας. Ρίξτε μια ματιά και δείτε αν μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα.

  Ανεξάρτητα από το αν σκοπεύετε να αγοράσετε γυαλιά από αυτά ή όχι, οι οπτικοί είναι νομικά υποχρεωμένος να σας δώσει ένα αντίγραφο της συνταγής σας μετά τη διεξαγωγή οφθαλμικού τεστ.

 • Μετρήστε την απόσταση της κόρης σας

  Αν και οι οπτικοί πρέπει να σας δώσουν ένα αντίγραφο της συνταγής σας, υπάρχει μια πολύ σημαντική μέτρηση που λείπει από αυτό το κομμάτι χαρτί: απόσταση της κόρης (PD).

  Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή είναι η απόσταση μεταξύ του κέντρου των κόρης σας και είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι κοιτάτε μέσα από το βέλτιστο μέρος του φακού όταν φοράτε τα γυαλιά σας.

  Μάλλον ενοχλητικό, οι οπτικοί δεν έχουν καμία υποχρέωση να μετρήσουν την απόσταση της κόρης σας και πολλοί θα το κάνουν μόνο εάν αγοράζετε γυαλιά από αυτούς. Εάν ο δικός σας αρνηθεί, θα πρέπει να μετρήσετε το PD σας μόνοι σας στο σπίτι και υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό.

  Ορισμένοι διαδικτυακοί έμποροι γυαλιών έχουν ένα διαδικτυακό εργαλείο για τη μέτρηση της απόστασης της κόρης, όπως π.χ αυτό από την Specsavers. Μην πανικοβληθείτε αν ο ιστότοπος της επιλογής σας δεν διαθέτει, καθώς οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ακριβώς το ίδιο εργαλείο και μπορείτε απλά να καταγράψετε τη μέτρησή σας και να το χρησιμοποιήσετε σε οποιονδήποτε ιστότοπο.

  Είναι επίσης δυνατό να μετρήσετε το PD σας χρησιμοποιώντας έναν χάρακα, αν και μπορεί να βρείτε ένα εξειδικευμένο εργαλείο σαν αυτό δίνει πιο ακριβή μέτρηση. Είτε έτσι είτε αλλιώς, πιθανότατα θα χρειαστείτε ένα δεύτερο άτομο για να σας βοηθήσει να καταγράψετε το PD σας – και είτε χρησιμοποιείτε διαδικτυακό εργαλείο είτε χάρακα, φροντίστε να κάντε πολλαπλές αναγνώσεις για να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια αξιόπιστη φιγούρα.

  Τέλος, ορισμένοι ιστότοποι θα προσφέρουν ακόμη και τη μέτρηση της απόστασης της κόρης σας χρησιμοποιώντας ένα υπάρχον ζευγάρι γυαλιά σας. Ωστόσο, εσείς θα πρέπει να τους στείλετε τις προδιαγραφές σας στη δημοσίευση, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε επίσης ένα δεύτερο ζευγάρι για να φορέσετε όσο λείπουν.

 • Δοκιμάστε τα γυαλιά αυτοπροσώπως

  κουμπαράς με ποτήρια

  Πίστωση: TierneyMJ – Shutterstock

  Πολλοί διαδικτυακοί έμποροι λιανικής διαθέτουν εικονικά εργαλεία δοκιμής που χρησιμοποιούν την κάμερα web στον φορητό υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας για να σας δείξουν πώς φαίνονται τα γυαλιά στο πρόσωπό σας. Αυτά είναι χρήσιμα ως ένα σημείο, αλλά τίποτα δεν ταιριάζει με το να δοκιμάσετε γυαλιά αυτοπροσώπως – ειδικά αν θέλετε να ελέγξετε το μέγεθος και την άνεση του φακού.

  Στη λίστα των ηλεκτρονικά καταστήματα γυαλιών παραπάνω, περιγράψαμε ποιοι ιστότοποι σάς επιτρέπουν να δοκιμάσετε τα γυαλιά στο σπίτι πριν τα αγοράσετε. Ωστόσο, εάν ζείτε ή εργάζεστε κοντά σε έναν οπτικό σε κεντρικό δρόμο, μπορείτε να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα και να εξοικονομήσετε χρόνο απλά πηγαίνοντας και δοκιμάζοντας γυαλιά εκεί.

  Δεν θα έχει κάθε οπτικός του high street κάθε ζευγάρι γυαλιά, επομένως αξίζει να επισκεφτείτε δύο ή τρία για να δοκιμάσετε όσο το δυνατόν περισσότερα. Όμως, εφόσον οι προδιαγραφές δεν είναι της επωνυμίας του καταστήματος (ή κατασκευασμένες από έναν κατασκευαστή σούπερ εξειδικευμένων προϊόντων), θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε ακριβώς το ίδιο ζευγάρι στο διαδίκτυο πολύ φθηνότερα.

  Για να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε το ίδιο ζευγάρι γυαλιά στο διαδίκτυο που δοκιμάσατε αυτοπροσώπως, φροντίστε να σημειώσετε το όνομα και τον αριθμό του μοντέλου, καθώς και το μέγεθος του φακού. Αυτά πρέπει να είναι τυπωμένα στο εσωτερικό ενός από τους βραχίονες, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

  Μόλις έχετε αυτές τις πληροφορίες, απλώς αναζητήστε το ζευγάρι στο διαδίκτυο και θα φύγετε!

 • Συγκρίνετε πολλούς ιστότοπους για την καλύτερη τιμή

  Έχουμε παραθέσει μια ολόκληρη σειρά από ιστοσελίδες που πωλούν γυαλιά παραπάνω, αλλά υπάρχουν δεκάδες άλλα εκεί έξω.

  Ενώ σχεδόν όλα θα είναι φθηνότερα από την αγορά των ίδιων γυαλιών από ένα κατάστημα τούβλων και κονιάματος στον κεντρικό δρόμο, θα υπάρχουν δυνητικά σημαντικές διαφορές στο κόστος αγοράς μέσω κάθε ιστότοπου.

  Εδώ είναι τα κύρια πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν συγκρίνετε τους διαδικτυακούς λιανοπωλητές γυαλιών:

  • ο συνολικό κόστος των γυαλιών (συμπεριλαμβανομένων των φακών) και την παράδοση
  • Πόσο καιρό η εταιρεία εκτιμά ότι θα χρειαστούν για να κατασκευαστούν και να παραδοθούν τα γυαλιά σε εσάς
  • Είτε ο ιστότοπος διαθέτει είτε όχι κωδικούς κουπονιών ή εκπτώσεις πρώτης παραγγελίαςή αναφέρεται σε ιστότοπους επιστροφής μετρητών
  • Πόσο εκτεταμένες τους πολιτική επιστροφών είναι, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που πρέπει να επιστρέψετε τα γυαλιά και εάν θα επιστραφούν και τα χρήματα για τους φακούς ή όχι
  • Αν σε αφήσουν δοκιμάστε τα κουφώματα στο σπίτι πριν κάνετε μια αγορά.
 • Χρησιμοποιήστε οπτικά κουπόνια για έκπτωση

  Εκτός από τις δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις, επιλεγμένα άτομα που πληρούν τα κριτήρια του NHS θα πρέπει επίσης να δικαιούνται να λάβουν ένα οπτικό κουπόνι, το οποίο σας παρέχει έκπτωση στο κόστος των γυαλιών σας.

  Υπάρχουν 10 κουπόνια συνολικά, με την ένδειξη A–J, με αξίες που κυμαίνονται από 39,10 £ έως 215,50 £ – αν και, όπως θα περίμενε κανείς, τα κουπόνια με την υψηλότερη αξία είναι για τους τύπους φακών που τείνουν να κοστίζουν περισσότερο .

  Απογοητευτικά, πολύ λίγοι διαδικτυακοί έμποροι γυαλιών δέχονται κουπόνια οπτικών NHS μέσω των ιστότοπών τους. Στην πραγματικότητα, του εταιρείες που αναφέραμε παραπάνωμόνο ένα (Glasses Direct) δέχεται τα κουπόνια online (αν και δέχονται μόνο τέσσερις τύπουςκαι πρέπει να ζήσετε στο Wiltshire για να τα εξαργυρώσετε).

  Τούτου λεχθέντος, εξακολουθεί να αξίζει να δείτε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις, γι‘ αυτό ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για να λάβετε φθηνή υγειονομική περίθαλψη στο uni.

  Και να θυμάστε: τα γυαλιά συχνά κοστίζουν τόσο πολύ λιγότερο online ότι ακόμη κι αν ο ιστότοπος της επιλογής σας δεν δέχεται κουπόνια οπτικών NHS, θα μπορούσε να είναι μια φθηνότερη επιλογή από την αγορά των νέων προδιαγραφών σας από ένα κατάστημα λιανικής που το κάνει.

 • Επιλέξτε τους σωστούς φακούς

  γυναίκα με τοποθετημένα γυαλιά

  Credit: Flamingo Images – Shutterstock

  Αφού ταξινομήσετε τη συνταγή σας, διαλέξετε τα σκελετά σας και αποφασίσετε από ποιον ιστότοπο θα αγοράσετε τα γυαλιά σας, θα πρέπει να επιλέξετε τον τύπο φακών που θέλετε.

  Κάθε ιστότοπος θα έχει τον δικό του τρόπο να περιγράφει τα αμέτρητα πακέτα φίλτρων και επιλογών αραίωσης που είναι διαθέσιμα για τους φακούς του, αλλά ουσιαστικά όλα θα είναι παραλλαγές των ίδιων λίγων παραγόντων.

  Επιλογές φακών γυαλιών

  Αυτές είναι οι κύριες επιλογές που θα έχετε όταν επιλέγετε τους φακούς για τα γυαλιά σας:

  • Αραίωση – Όσο πιο δυνατή είναι η συνταγή σας, τόσο πιο παχύ θα είναι οι φακοί. Εκτός από την εμφάνιση κάπως αντιαισθητικοί, οι παχύτεροι φακοί είναι συνήθως βαρύτεροι, γεγονός που μπορεί να κάνει τα γυαλιά σας να μην φοράτε άνετα για μεγαλύτερες περιόδους. Ευτυχώς, θα πρέπει να έχετε την επιλογή να λεπτύνετε τους φακούς σας – συχνά με μόλις 15 £.
  • Αντοχή στις γρατσουνιές – Αν και είναι απίθανο οι γδαρμένοι φακοί να βλάψουν την όρασή σας, μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή σας τόσο ώστε να προκαλέσουν καταπόνηση και πονοκεφάλους. Η προσθήκη μιας επίστρωσης ανθεκτικής στις γρατσουνιές στους φακούς σας δεν θα πρέπει να προσθέσει πάρα πολλά στη συνολική τιμή, ειδικά καθώς ορισμένοι ιστότοποι το προσφέρουν ως στάνταρ.
  • UV προστασία – Εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο έξω, συμπεριλαμβανομένης της οδήγησης, ίσως θέλετε να σκεφτείτε να πάρετε γυαλιά με προστασία UV. Σύμφωνα με το Specsaversοι κανονικοί φακοί κάνουν καλή δουλειά στο να μπλοκάρουν τις ακτίνες UVB, αλλά θα χρειαστεί να πάρετε μια επιπλέον επίστρωση για να προστατεύσετε τα μάτια σας από τις ακτίνες UVA.
  • Φιλτράρισμα μπλε φωτός – Παρά τα όσα μπορεί να έχετε ακούσει, υπάρχει στην πραγματικότητα πολύ λίγα στοιχεία να υποδηλώνει ότι το μπλε φως που εκπέμπεται από τις οθόνες μπορεί να βλάψει την όρασή σας. Στην πραγματικότητα, το επίπεδο έκθεσης στο μπλε φως από τις οθόνες είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό του φυσικού φωτός της ημέρας. Όλα αυτά αξίζει να ληφθούν υπόψη όταν αποφασίζετε εάν θα πληρώσετε επιπλέον για το φιλτράρισμα του μπλε φωτός στους φακούς σας.
 • Τοποθετήστε και ρυθμίστε τα γυαλιά σας στο κατάστημα

  Ένα από τα μόνα μειονεκτήματα της αγοράς των γυαλιών σας μέσω Διαδικτύου είναι ότι δεν θα μπορείτε να τα τοποθετήσετε και να τα προσαρμόσετε στο μέγεθος και το σχήμα του κεφαλιού σας μόλις τα αποκτήσετε.

  Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα, καθώς οι περισσότεροι οπτικοί του high street είναι πολύ χαρούμενοι να το κάνουν για εσάς, ανεξάρτητα από το αν αγοράσατε ή όχι τα γυαλιά από αυτούς. Και, το καλύτερο από όλα, συνήθως θα το κάνουν δωρεάν.

  Ωστόσο, προειδοποιήστε ότι αυτό δεν είναι καθολικός κανόνας. Ορισμένοι οπτικοί ενδέχεται να μην προσφέρουν την υπηρεσία, άλλοι μπορεί να χρεώσουν για αυτήν και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μην σας αποζημιώσουν εάν σπάσουν τα γυαλιά κατά τη διάρκεια της προσαρμογής (ιδιαίτερα εάν δεν αγοράσατε το ζευγάρι από αυτούς).

  Έχοντας αυτό υπόψη, είναι καλύτερο να ελέγξετε την πολιτική του οπτικού πριν παραδώσετε τα γυαλιά σας.