Κραγιόν χωρίς γλουτένη • Elana’s Pantry

Κραγιόν χωρίς γλουτένη • Elana’s Pantry

Oktober 31, 2022 0 Von admin

Ως επί το πλείστον, είμαι αγοροκόριτσο. Φοράω ρούχα γυμναστικής σχεδόν καθημερινά. Καθώς κάθομαι εδώ και γράφω αυτό, φοράω ένα παλιό παντελόνι και το ξεφτισμένο μπλουζάκι του συζύγου μου. Δεν μου αρέσει να φοράω μακιγιάζ στο μπακάλικο ή οπουδήποτε αλλού για αυτό το θέμα.

Υπάρχει μια εξαίρεση όμως, όπου πηγαίνω κορίτσι μου κάθε τόσο. Κραγιόν. Ίσως είναι επειδή είναι ενυδατικό στο θανατηφόρο ξηρό κλίμα στο οποίο ζω, ή μπορεί να είναι ότι λαχταρώ μια γρήγορη βουτιά χρώματος.

Κάπου πριν είχα διαβάσει ότι η μέση γυναίκα «τρώει» 8 κιλά κραγιόν/lip gloss στη ζωή της. Εάν ένα τέτοιο προϊόν περιέχει γλουτένη και αυτή η γυναίκα (όπως εγώ) πάσχει από κοιλιοκάκη, είναι πολλή γλουτένη που πρέπει να καταναλώσει κάποιος στη ζωή του, ειδικά εάν εργάζεται επιμελώς για να τρώει αυστηρά τρόφιμα χωρίς γλουτένη. Αλλά δεν ξέραμε ότι το κραγιόν ήταν «τροφή», σωστά; Λοιπόν τώρα το κάνουμε.

Στην έρευνά μου κατέληξα σε διάφορα αποτελέσματα για κραγιόν χωρίς γλουτένη. Επικοινώνησα με πολλές εταιρείες. ορίστε τι βρήκα:

1. Η πρώτη κατηγορία θα μπορούσε να εγγυηθεί οριστικά ότι κάθε προϊόν χειλιών στη σειρά τους ήταν 100% χωρίς γλουτένη. Τέτοιες εταιρείες περιλαμβάνουν:

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα αγοράσετε online – απλώς κάντε κλικ στους συνδέσμους.

2. Η δεύτερη ομάδα εταιρειών καλλυντικών με την οποία επικοινώνησα σχετικά με το κραγιόν χωρίς γλουτένη μου έστειλε μακροσκελείς λίστες συστατικών για τα προϊόντα χειλιών τους, αλλά δεν γνώριζε αν οι σειρές τους ήταν χωρίς γλουτένη ή όχι. Αυτά απέχω.

3. Η τελευταία ομάδα εταιρειών μπόρεσε να μου πει ότι ορισμένα από τα προϊόντα για τα χείλη της σειράς τους ήταν χωρίς γλουτένη και ότι μερικά περιείχαν γλουτένη. Αποφάσισα να μην ασχοληθώ ούτε με αυτά τα προϊόντα. Όσο κι αν μου αρέσει η βουτιά των χρωμάτων, αυτό είναι απλώς υπερβολική ταλαιπωρία.

Όπως πάντα, οι κατασκευαστές μπορούν να αλλάξουν τα συστατικά στις συνθέσεις των προϊόντων τους – επομένως ακόμα και με αυτήν τη λίστα, να είστε βέβαιοι ότι οτιδήποτε αγοράζετε, είτε φαγητό είτε μακιγιάζ, είναι χωρίς γλουτένη!