Ποια τροπικά φυτά μπορείτε να καλλιεργήσετε στον κήπο σας στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Ποια τροπικά φυτά μπορείτε να καλλιεργήσετε στον κήπο σας στο Ηνωμένο Βασίλειο;

November 29, 2022 0 Von admin

Προβολές ανάρτησης: 18.693

ίριδα-τροπικό φυτό

Ονειρεύεστε έναν εξωτικό κήπο γεμάτο λουλούδια με δύσκολα προφερόμενα ονόματα που θα προκαλούν δέος στους καλεσμένους σας; Ένα κατανοητό όνειρο. Αλλά οι περισσότερες τροπικές πράσινες ζωές δεν προορίζονται να αναπτυχθούν στις καιρικές συνθήκες που προσφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, παρακάτω έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τροπικά φυτά που μπορούν να ζήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και να ευδοκιμήσουν με επιτυχία. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε για να μάθετε ποια παραδείγματα μπορούν να προσθέσουν μια τροπική πινελιά στον εξωτερικό σας χώρο.

Ginger Lily (Hedychium aurantiacum)


hedychium - τροπικό φυτό

Το Hedychium aurantiacum είναι πολυετές που έχει όρθιους μίσχους και αρωματικά άνθη σε σχήμα τρομπέτας. Αυτό το ανθεκτικό φυτό τζίντζερ είναι μόνο μία από τις πολλές ποικιλίες hedychium, που είναι επίσης γνωστή ως Ginger Lily.

Πώς να καλλιεργήσετε το Hedychium aurantiacum;

 • Μπορείτε εύκολα καλλιεργήστε τα σε γλάστρες.
 • Φτιάχνουν το τέλειο εργοστάσιο στα σύνοραπολύ.
 • Αποθηκεύστε τα Ginger Lilies σας σε ένα θερμοκήπιο όλο το χειμώνα.

Διαβάστε επίσης:

Βασικές συμβουλές κηπουρικής για αρχάριους


κρινάκια αρούμ (Zantedeschia ethiopica)


κρίνος arum - τροπικό φυτό

Γνωστή και ως Κάλλα Λίλι, αυτό είναι ένα από τα πιο κομψά ασυνήθιστα φυτά που καλλιεργείτε στον κήπο σας. Για όσους από εσάς αναρωτιέστε αν το κάλλα είναι πολυετές ή ετήσιο φυτό, έχουμε την απάντηση. Η Ζαντεσχιά είναι ένα ημιαειθαλές πολυετές φυτό που έχει λευκά άνθη σε σχήμα χωνιού. Τα φύλλα του φτάνουν τα 40 εκατοστά σε μήκος και τα άνθη του μπορούν να φτάσουν τα 25 εκατοστά.

Πώς να φροντίσετε ένα Calla Lily σε εσωτερικούς χώρους;

 • Διατηρήστε το έδαφος υγρό.
 • Προσφέρετε αυτό το φυτό με τροπική εμφάνιση έμμεσο ηλιακό φως.
 • Επαναποθηκεύστε το μία φορά το χρόνο.
 • Ταΐστε το με υγρό λίπασμα κάθε μήνα.

Τρίλια (Trillium grandiflorum)


trillium - τροπικό φυτό

Τα Trilliums είναι πολυετή φυτά που αναπτύσσονται την άνοιξη. Δεν είναι δύσκολο να τα φροντίσεις. Αλλά, δεν είναι το είδος των φυτών που θα ευδοκιμήσουν με επιτυχία σε γλάστρες λόγω τους προτίμηση σε πλούσια εδάφη.

Πώς να καλλιεργήσετε Trilliums;

 • Τα Trilliums προτιμούν το υγρό χώμα, οπότε φροντίστε να το κάνετε κρατήστε το φυτό ενυδατωμένο.
 • Πρόσεχε να μην τα ποτίζουν υπερβολικάόμως.
 • Φυτέψτε τα Trilliums σε βάθος περίπου 10 cm σε α μη αργιλώδες έδαφος μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
 • Καλύψτε αυτό το φυτό με λίγη οργανική ύλη την άνοιξη.
 • Λιπάνετε Trilliums και την Άνοιξη.

Trachycarpus Fortunei


Φοίνικας Trachycarpus fortunei

Πηγή εικόνας: Wikimedia Commons , Συγγραφέας: harum.koh

Οι ποικιλίες φοίνικα Trachycarpus είναι ανθεκτικά φυτά που μπορείτε να καλλιεργήσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο και να προσθέσετε μια τροπική αίσθηση στον κήπο σας. Το Trachycarpus Fortunei είναι μια από τις ποικιλίες που μπορείτε να θαυμάσετε στην αυλή σας. Είναι αργή καλλιέργεια και το φύλλωμά του σε σχήμα βεντάλιας θα τονίσει τον κήπο ή το αίθριο σας. Δεν θα είναι πρόβλημα να καλλιεργήσετε τον φοίνικα Trachycarpus Fortunei σε γλάστρες.

Λάβετε υπόψη, όμως, ότι το δέντρο σας θα είναι ευάλωτο στους παγετούς του χειμώνα. Εάν σκέφτεστε να το φυτέψετε στον κήπο σας, φροντίστε να μην σκάψετε πολύ βαθιά γύρω από τη βάση του φοίνικα σας.

Πώς να καλλιεργήσετε το Trachycarpus Fortunei;

 • Ενυδατώστε τον φοίνικα σας αλλά μην το ποτίζετε υπερβολικά.
 • Το έδαφος στο οποίο αναπτύσσεται πρέπει να είναι καλά στραγγιζόμενα.
 • χρειάζεται Trachycarpus Fortunei έκθεση στο ηλιακό φως αλλά μπορεί επίσης να ανεχθεί τη μερική σκιά.
 • Τοποθετήστε το φυτό σας σε α σημείο προστατευμένο από τον άνεμο.
 • Μπορείς φυτέψτε τον φοίνικα σας ανά πάσα στιγμήαλλά η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία για να το κάνετε καθώς θα έχει αρκετό χρόνο να σταθεροποιηθεί.

Και αν αναρωτιέστε πότε πρέπει να κλαδεύονται οι φοίνικες, η απάντηση είναι απλή – θα παρατηρήσετε ότι το χρειάζονται. Απαλλαγείτε από τα καφέ φύλλα για να διατηρήσετε τον φοίνικα σας υγιή.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να σας αρέσει:

Πότε να κλαδέψετε τους θάμνους και τα δέντρα σας: Ο απόλυτος οδηγός


Chamaerops humilis


Φοίνικας Chamaerops humilis

Πηγή εικόνας: Wikimedia Commons | Συγγραφέας: tato fat

Το Chamaerops humilis είναι ένας αειθαλής νάνος φοίνικας από την οικογένεια Arecaceae. Είναι, στην πραγματικότητα, ο τέλειος φοίνικας για τη βεράντα σας. Το Chamaerops humilis είναι ένας αργά αναπτυσσόμενος φοίνικας που φτάνει τα 3,5 μέτρα. Μπορεί να επιβιώσει σε χαμηλές θερμοκρασίες έως και -5 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, εάν οι θερμοκρασίες πέσει κάτω από αυτό, φέρτε τον φοίνικα σε εσωτερικό χώρο.

Πώς φροντίζετε για το Chamaerops humilis;

 • Ποτίστε το τακτικά.
 • Παρέχετε στο δέντρο έμμεσο ηλιακό φως.
 • Μην το αφήνετε έξω αν κάνει πιο κρύο από -5 βαθμούς Κελσίου.

Τι είδους χώμα και τροφή χρειάζεται το Chamaerops humilis;

Στην πραγματικότητα, μπορεί να ευδοκιμήσει σε όλα τα είδη εδάφους. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι καλά στραγγισμένο και διατηρήστε το υγρό και πλούσιο.


Cordyline australis


Φοίνικας Cordyline australis

Πηγή εικόνας: Flickr.com | Συγγραφέας: Bernard Spragg

Cordyline australis, επίσης δημοφιλές ως λάχανο παλάμηείναι ένας αειθαλής θάμνος με μακρύ φύλλωμα σε σχήμα σπαθιού. Είναι οι Cordylines ανθεκτικές στον παγετό; Βασικά, όχι ακριβώς. Οι Cordylines μπορούν να επιβιώσουν τους περισσότερους χειμώνες στο Ηνωμένο Βασίλειο με θερμοκρασίες έως -10 βαθμούς Κελσίου. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι ο παγετός μπορεί να τους προκαλέσει ζημιές.

Πώς να καλλιεργήσετε το Cordyline australis;

 • Cordylines όπως πλήρης έκθεση στον ήλιο οπότε φροντίστε να το παρέχετε.
 • Φυτέψτε τα Cordylines σας την άνοιξη σε α προστατευμένο ηλιόλουστο σημείο.
 • Ποτίστε το καλά κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Ceanothus (Καλιφόρνια Πασχαλιά)


φυτό κεανόθος

Πηγή εικόνας: Wikimedia Commons | Συγγραφέας: Kousvet

Ο Κεανόθος είναι α αειθαλές χαμηλής συντήρησης που ανθίζει τους θερμότερους μήνες. Είναι αρκετά ανθεκτικό αλλά εξακολουθεί να είναι επιρρεπές σε ζημιές λόγω του κρύου καιρού. Πόσο ψηλά μεγαλώνουν οι κενόθους, μπορείτε να ρωτήσετε. Λοιπόν, στην πραγματικότητα, αυτό το φυτό με τροπική εμφάνιση μπορεί να φτάσει έως και τα 6 μέτρα σε ύψος. Θα φαίνεται υπέροχο κοντά σε έναν φράχτη ή έναν τοίχο καθώς μπορούν να το σταθεροποιήσουν. Και αν αναρωτιέστε πόσο ζει ένας κενόθος – η διάρκεια ζωής τους καλύπτει περίπου 15 χρόνια.

Πώς να καλλιεργήσετε το Ceanothus;

 • Το φυτό Ceanothus απαιτεί πλήρη έκθεση στο ηλιακό φως.
 • Διατηρήστε το έδαφος καλά στραγγισμένο και λιπασμένο.
 • Τοποθετήστε το σε ένα σημείο προστατευμένο από τον άνεμο.

Μπαμπού Ίρις (μπερδεμένη ίριδα)


Ένα μπερδεμένο φυτό ουράνιου τόξου

Πηγή εικόνας: Wikimedia Commons | Συγγραφέας: Hans Hillewaert

Οι ίριδες είναι πολυετή αειθαλή φυτά που στην πραγματικότητα δεν θα αναγνωρίσετε μέχρι να ανθίσουν. Είναι επίσης από τα πιο όμορφα τροπικά φυτά που μπορείτε να καλλιεργήσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εχουν μακρύ, σαν σπαθί φύλλωμα. Τα ευαίσθητα άνθη τους ανθίζουν την άνοιξη – μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. Οι ίριδες έρχονται σε κίτρινα, λευκά ή απαλά μπλε χρώματα.

Πώς να καλλιεργήσετε Iris confusa;

 • Θυμηθείτε ότι προτιμά πλήρη ήλιο ή μερική σκιά.
 • Βεβαιωθείτε ότι μεγαλώνει καλά στραγγιζόμενο έδαφος.
 • Ποτίστε το τακτικά χωρίς να το ποτίσουμε υπερβολικά.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να προετοιμάσετε τον κήπο σας για τις αρχές της άνοιξης


Λουλούδι του πάθους (Λουλούδι του πάθους)


τροπικά φυτά - λουλούδι του πάθους - passiflora

Το Passion Flower είναι ένα πλήρως ανθεκτικό φυτό που είναι εύκολο να το φροντίσεις. Η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε την Πασιφλόρα είναι την Άνοιξη ή το Φθινόπωρο. Ανθίζει συνήθως το καλοκαίρι.

Πώς να καλλιεργήσετε το Passion Flower;

 • Αναπτύξτε το Passion Flower σας σε α καλά στραγγιζόμενο, γονιμοποιημένο έδαφος.
 • Το Passion Flower αγαπά το φως του ήλιου, γι‘ αυτό φροντίστε να το κάνετε πάρτε το σε εξωτερικούς χώρους όταν ο καιρός ζεστάνει.
 • Ποτίστε το καλά κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Το χώμα δεν πρέπει να στεγνώσει. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα η Πασιφλόρα δεν χρειάζεται τόσο πολύ νερό. Το χώμα του πρέπει να είναι μάλλον στεγνό μεταξύ κάθε ποτίσματος.

Πώς να ξεχειμωνιάσεις το Passion Flower έξω;

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες Passion Flower και οι περισσότερες είναι ανθεκτικές. Αυτό τους επιτρέπει να αντέχουν τους κρύους χειμώνες του Ηνωμένου Βασιλείου. Ορισμένα είδη, όπως το Passion Flower mollissima, για παράδειγμα, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες χαμηλότερες από 5 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν μόνο σε θερμοκήπιο.

Ελέγξτε επίσης:

Θερμοκήπιο εναντίον Πολυτούνελ – Ποιο είναι καλύτερο;


Λουλούδι Bird of Paradise (Στρελίτζια)


τροπικά φυτά - πουλί του παραδείσου - strelitzia

Αυτό το φυτό είναι τόσο υπέροχο όσο και το όνομά του. Συμβολίζει την ελευθερία, την επιτυχία, τη χαρά και την πίστη στις σχέσεις. Αυτό που είναι ενδιαφέρον για αυτό το πολύχρωμο λουλούδι, είναι ότι δεν βγάζει λάδια και δεν έχει άρωμα. Επομένως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή αρωμάτων.

Υπάρχουν πέντε διαφορετικές ομάδες του λουλουδιού Bird of Paradise αλλά είναι όλες γνωστές ως Strelitzia. Ωστόσο, μόνο δύο από αυτά μπορούν να ευδοκιμήσουν με επιτυχία μέσα στο σπίτι σας – το πορτοκαλί λουλούδι Bird of Paradise (Strelitzia reginae) και το λευκό (Strelitzia nicolai).

Πώς να καλλιεργήσετε τη Στρελίτζια;

 • Η Στρελίτζια αγαπά το άμεσο έντονο φως. Ωστόσο, ο μεσημεριανός ήλιος μπορεί να κάψει τα φύλλα, γι‘ αυτό τοποθετήστε το σε ένα δωμάτιο, στραμμένο προς τη δύση ή την ανατολή, εάν το καλλιεργείτε σε εσωτερικό χώρο.
 • Διατηρήστε το ενυδατωμένο. Το χώμα πρέπει να είναι υγρό, έτσι μπορεί να χρειαστεί να το ποτίζετε κάθε μέρα τους θερμότερους μήνες.
 • Μεγαλώστε το σε α πλούσιο και καλά στραγγιζόμενο έδαφος.
 • Χρησιμοποιήστε υγρό λίπασμα για να ταΐσει αυτό το φυτό κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Έχοντας κατά νου αυτό το εξωτικό φυτό λατρεύει τη ζεστασιά και τον ήλιο, μπορεί να αναρωτιέστε αν η Strelitzia μπορεί να αναπτυχθεί σε εσωτερικούς χώρους. Η απάντηση είναι ναι“. Ωστόσο, θα χρειαστούν έως και 3-5 χρόνια μέχρι το φυτό να είναι έτοιμο να ανθίσει. Επίσης, πρόκειται για ένα εξωτικό φυτό ψηλής ανάπτυξης το οποίο μπορεί να φτάσει τα 6 πόδια σε ύψος. Επομένως, φροντίστε να τοποθετήστε το σε ένα δωμάτιο με ψηλά ταβάνια.


μαυρομάτικα Σούζαν Βάιν (Ξεκινήστε την Thunberg)


τροπικό φυτό - μαυρομάτικα αμπέλι Susan

Αυτό είναι ένα υπέροχο λουλούδι που μπορείτε να αφήσετε σκαρφαλώστε τον φράχτη της πέργκολάς σας ή μεγαλώστε σε κρεμαστά καλάθια. Το λουλούδι Thunbergia είναι α μονάδα χαμηλής συντήρησης που δεν απαιτεί πολλά αλλά σου προσφέρει όμορφα λουλούδια όλη την εποχή.

Πώς καλλιεργείτε το Thunbergia alata;

 • Τοποθετήστε το σε α ηλιόλουστο σημείο.
 • Σιγουρέψου ότι διατηρεί το χώμα του υγρό και καλά στραγγιζόμενο.
 • Είναι ιδανικό για ανάπτυξη κρεμαστά δοχεία καθώς και τις άκρες του κήπου.

Το Μαυρομάτικο Σούζαν Βάιν είναι ένα φυτό που μεγαλώνει αρκετά γρήγορα μόλις ανέβουν οι θερμοκρασίες. Αυτό το εξωτικό φυτό μπορεί επίσης να σκαρφαλώσει σε φράχτες έτσι θα μπορούσε να είναι ένας εύκολος τρόπος για να τονίσετε τους φράχτες στον εξωτερικό σας χώρο.

Χρειάζεστε κάποια επαγγελματική βοήθεια με τον κήπο σας;

Εισαγάγετε τον ταχυδρομικό σας κώδικα για να δείτε τις τιμές και τη διαθεσιμότητά μας στην περιοχή σας.

Για ερωτήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουμε επισκεφθείτε τον κεντρικό μας ιστότοπο ή μπορείτε πάντα να μας καλέσετε στο 020 3404 4881

Τα τροπικά φυτά προσθέτουν μια εξωτική αίσθηση σε κάθε εξωτερικό χώρο. Επομένως, θα ήταν καλύτερο να σχεδιάσετε εκ των προτέρων τι είδους φυτά θα θέλατε να καλλιεργήσετε στον κήπο σας. Μερικοί από αυτούς προτιμούν την πλήρη έκθεση στον ήλιο, ενώ άλλοι ευδοκιμούν στη σκιά. Η εξωτερική θερμοκρασία είναι επίσης ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Ορισμένα εξωτικά φυτά είναι παράνομο να καλλιεργούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο για διάφορους λόγους, οπότε φροντίστε να το ελέγξετε στο τοπικό σας συμβούλιο. Ωστόσο, εάν η επιλογή του τροπικού φυτού σας είναι εγκεκριμένη και νόμιμη, τότε σταματήστε να αναρωτιέστε. Επαναφέρετε τον κήπο σας σε φόρμα και κάντε το τροπικό σας όνειρο πραγματικότητα!

Εάν σκοπεύετε πραγματικά να κάνετε τον κήπο σας να ξεχωρίζει, τότε μπορείτε επίσης να σκεφτείτε ποιες εργασίες κηπουρικής πρέπει να γίνουν πρώτα. Κάντε μια λίστα με τα τροπικά φυτά που θέλετε να καλλιεργήσετε και ετοιμάστε τον εξωτερικό σας χώρο.

Προσλάβετε επαγγελματίες κηπουρούς που θα φέρουν τον δικό τους εξοπλισμό και θα κάνουν ακόμη και τη φύτευση για εσάς σε χρόνο μηδέν. Με την ελπίδα λοιπόν να σας καθοδηγήσουμε στην επιλογή σας, ετοιμάσαμε μια λίστα με φυτά που μπορούν να προσθέσουν μια τροπική ατμόσφαιρα στον κήπο σας.