Πρόσφατα στο My Garden – You Grow Girl

Πρόσφατα στο My Garden – You Grow Girl

Dezember 3, 2022 0 Von admin
κήπος_απρίλη22_2015

Όπως αναφέρθηκε στην τελευταία μου ανάρτηση, έχουμε φτάσει εκείνη την εποχή της άνοιξης που ο κήπος ζωντανεύει πιο γρήγορα από ό,τι μπορώ να παρακολουθήσω. Υπάρχουν πολλά να κάνω και ο ενθουσιασμός μου μετά από έναν μακρύ χειμώνα ταιριάζει με τη λίστα μου. Έχω ήδη υποφέρει από μια κακή περίπτωση «δεν μπορώ να σταματήσω την κηπουρική παρόλο που έχω έντονο σωματικό πόνο». Υποψιάζομαι ότι αυτό θα συμβεί μερικές ακόμη φορές πριν τελειώσει η σεζόν. Δεν μπορώ καν να δημιουργήσω συμπάθεια για τον εαυτό μου σε αυτό το σημείο. Ξέρω καλύτερα, αλλά κάνε το πάντως.

Δεξιόστροφα από πάνω αριστερά:

1. Ο κήπος σήμερα 22 Απριλίου 2015. Βγήκαμε και προμηθευτήκαμε σάπια φύλλα το περασμένο Σαββατοκύριακο επειδή τα μονοπάτια είχαν αρχίσει να διαβρώνονται αρκετά άσχημα. Αυτό περιελάμβανε την ενοικίαση ενός Smart Car carshare. Αρχικά σχεδίαζα να πάω στο FoodShare όπου είχαν ένα μεγάλο σωρό σάπια φύλλα που μπορούν να αφαιρεθούν ελεύθερα. Ωστόσο, δεν ήμουν σίγουρος αν ήταν ακόμα εκεί και ακόμα κι αν ήταν, συνειδητοποίησα ότι ο χρόνος που χρειαζόταν για τη συλλογή του σάπια φύλλα σε σακούλες και το χάος που θα άφηνε στο αυτοκίνητο θα σήμαινε ότι το ΔΩΡΕΑΝ σάπια φύλλα θα κατέληγε να κοστίσει πάρα πολύ χρήματα σε χρόνο ενοικίασης αυτοκινήτου (χρεώνουν ανά λεπτό και ώρα), έτσι απλά πήγαμε σε ένα κατάστημα κήπου και φορτώσαμε το αυτοκίνητο με προ-σακούλα σάπια φύλλα. Δεν είναι το ιδανικό μου και για να χειροτερέψω τα πράγματα φαίνεται πάντα πυρηνικό πορτοκαλί για μερικές εβδομάδες, παρόλο που δεν είναι βαμμένο. Μπλιαχ. Φυσικά, τα Smart Cars έχουν τον χώρο φόρτωσης ενός πατινάζ, έτσι μπορέσαμε να κάνουμε μόνο το μισό περίπου του κήπου. Περιμένω να κάνω ένα δεύτερο ταξίδι αυτό το Σαββατοκύριακο για να τελειώσω τη δουλειά.

2. Την περασμένη εβδομάδα δημοσίευσα μια εικόνα ενός μικρού υπερυψωμένου κρεβατιού που κρατάει τσουκνίδα και ραντίτσιο που ξεχειμώνιασε από το περασμένο φθινόπωρο. Είναι εκπληκτικό να βλέπεις πόσο έχουν προχωρήσει. Μπορώ να αρχίσω να κόβω λίγο πού και πού, αλλά επιφυλάσσομαι μιας και έχω ακόμα αποξηραμένη τσουκνίδα (για τσάι από βότανα) που έχει μείνει από πέρυσι που προσπαθώ να εξαντλήσω.

3. Στην πρώτη φωτογραφία μπορείτε να δείτε ότι υπάρχουν μερικά ακατάστατα θερμοκήπια στον κήπο. Αυτό είναι που μεγαλώνει από κάτω. ΧΟΡΤΑ! Υπάρχουν και ραπανάκια. Το έδαφος έχει ζεσταθεί αρκετά τώρα που δεν απαιτούνται τα θερμοκήπια. Ωστόσο, έχουμε κρυώσει αυτή την εβδομάδα, οπότε τα συνεχίζω για να επιταχύνω τη διαδικασία ανάπτυξης. Χρειάζομαι τις εγχώριες ανοιξιάτικες σαλάτες μου!

4. Χθες το βράδυ δημοσίευσα αυτή τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των baby tomatoes που κυοφορούν αυτή τη στιγμή κάτω από τα φώτα στο υπόγειο. Οι φωτογραφίες των δενδρυλλίων ντομάτας πάντα φαίνεται να προκαλούν μια χορωδία από, „Ω, όχι, άργησα πολύ;” από κηπουρούς που ζουν στη ζώνη μου. Οι φωτογραφίες μου μερικές φορές απεικονίζουν ότι είμαι τέλειος και έγκαιρος κηπουρός. Γεγονός είναι ότι ξεκινάω τους σπόρους της ντομάτας μου διαδοχικά, ξεκινώντας από τις νάνους ποικιλίες και τελειώνοντας με τους απροσδιόριστους. Ξεκινάω νωρίς τους νάνους γιατί μένουν μικροί για πολλή ώρα και δεν πιάνουν πολύ χώρο κάτω από τα φώτα. Σχεδόν πάντα αργώ με κάποια από τα απροσδιόριστα. Η φετινή χρονιά δεν είναι διαφορετική. Με πιάνουν η δουλειά, η ζωή και άλλα πράγματα και με κάποιο τρόπο υπάρχουν πάντα μερικές ή πολλές ποικιλίες που σπέρνονται μετά από τις απαιτήσεις του προγράμματος έναρξης των σπόρων. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Έχω καθυστερήσει κάθε χρόνο της κηπουρικής μου και κάθε χρόνο τα πράγματα καταφέρνουν να μπουν στη θέση τους. Μερικά φυτά μπορεί να ξεκινούν μικρότερα από τα άλλα, αλλά πιάνονται. Μερικές φορές παράγουν λίγο αργά και η συγκομιδή μου από ώριμες ντομάτες δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θα μπορούσε να ήταν. Μερικές φορές ο καιρός είναι άθλιος και ακόμη και οι ντομάτες στην ώρα τους δεν παράγουν τόσο νωρίς ή όσο καλά θα έπρεπε. Τα λέω όλα αυτά για να πω ότι ακόμα κι αν νομίζεις ότι άργησες, μερικές φορές αξίζει τον κόπο να προχωρήσεις και να προσπαθήσεις ούτως ή άλλως. Τα προγράμματα σποράς είναι εκεί ως καθοδήγηση, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου αν δεν τα ακολουθήσετε κατά γράμμα. Μην το ιδρώνεις!