Σπιτικό Αποσμητικό

Σπιτικό Αποσμητικό

Oktober 31, 2022 0 Von admin

Όταν πρόσφατα ανέλυσα τη ρουτίνα ομορφιάς μου σε μια ανάρτηση που ονομάζεται Φυσικό Μακιγιάζ, πολλοί από εσάς ρωτήσατε για τα προϊόντα περιποίησης σώματος που χρησιμοποιώ καθημερινά. Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινώ μοιράζομαι μαζί σας τη συνταγή μου για το σπιτικό αποσμητικό.

Γιατί να φτιάξετε σπιτικό αποσμητικό; Το αποσμητικό που αγοράζεται από το κατάστημα μπορεί να είναι απίστευτα τοξικό, καθώς περιέχει χημικές ουσίες που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές (EDC), όπως parabens και φθαλικές ενώσεις, ακόμη και μέταλλα όπως το αλουμίνιο. Αν και δεν είμαι απόλυτα κολλητός στο να διώξω εξ ολοκλήρου αυτά τα είδη αντικειμένων από το νοικοκυριό μου, δεν είναι προϊόντα που είμαι πρόθυμος να εφαρμόζω στο σώμα μου σε καθημερινή βάση.

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο απορρόφησής μας, επομένως προσέχω πολύ τι επιτρέπω στο δικό μου. Επιπλέον, χρησιμοποιείται αποσμητικό στα κοιλώματα των βραχιόνων που περιέχουν λεμφαδένες, καθιστώντας αυτήν την περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη για εμάς όταν πρόκειται για την απορρόφηση τοξικών υλικών.

Προτιμώ να φτιάχνω τα δικά μου προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης σώματος όταν είναι δυνατόν και αυτό το σπιτικό αποσμητικό είναι ένα από εκείνα τα αντικείμενα που συνδυάζονται εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά. Όπως όλες οι συνταγές μου, έτσι και αυτή περιέχει πολύ λίγα υλικά!

Σπιτικό Αποσμητικό

Τυπώνω
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Συνταγή καρφίτσας

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά

Συνολικός χρόνος 10 λεπτά

Αποτρέψτε το σκοτάδι της οθόνης σας

Λατρεύω αυτό το σπιτικό αποσμητικό μαγνησίου για τρεις λόγους. Πρώτον, είναι μη τοξικό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό όταν εφαρμόζουμε αντικείμενα τόσο κοντά στην περιοχή του μαστού, δεδομένης της επιδημίας του καρκίνου του μαστού στη χώρα μας. Δεύτερον, «τα μεταλλικά άλατα έχουν χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια ως φυσικός αναστολέας της οσμής», σύμφωνα με τον συνάδελφό μου Δρ Τζος Αξ. Τέλος, νομίζω ότι αυτό το σπιτικό αποσμητικό από λάδι μαγνησίου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ρίξουμε περισσότερο μαγνήσιο στο σώμα μας, καθώς οι κοιλότητες των βραχιόνων είναι μια περιοχή που έχει πολλούς πόρους που συχνά είναι πολύ ανοιχτοί και απορροφητικοί.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας λάδι μαγνησίου συνδυάζοντας 1 φλιτζάνι νιφάδες μαγνησίου με 1 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό. Τοποθετήστε τις νιφάδες μαγνησίου σε α μπολ από ανοξείδωτο χάλυβα, ζεσταίνουμε το νερό και το ρίχνουμε πάνω από τις νιφάδες μαγνησίου ώστε να διαλυθούν. Αποθηκεύω το σπιτικό μου λάδι μαγνησίου σε ένα Γυάλινο μπουκάλι ψεκασμού 8 ουγγιών. Μερικές φορές φτιάχνω το δικό μου λάδι μαγνησίου και μερικές φορές το αγοράζω. Είτε έτσι είτε αλλιώς θα λειτουργήσει πολύ καλά.

Χρησιμοποιώ ροδόνερο σε αυτή τη συνταγή επειδή είναι ελαφρώς στεγνό και στυπτικό, κάτι που είναι καλό όταν πρόκειται για αποσμητικό. Έχω προσθέσει το έλατο με τη μορφή του αιθέριου ελαίου του γιατί μου αρέσει να συνδυάζω ελαφρώς ανδρικά, ξυλώδη αρώματα με γλυκά λουλουδάτα, θηλυκά αρώματα. Επέλεξα επίσης αυτά τα καταπληκτικά συστατικά επειδή έχω έλατα και τριανταφυλλιές σε όλη την αυλή μας και νομίζω ότι είναι υπέροχα μαζί τόσο σε οπτικό όσο και σε οσφρητικό επίπεδο. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε και να συνδυάσετε άλλες βάσεις και αιθέρια έλαια με το έλαιο μαγνησίου σε αυτή τη συνταγή για το σπιτικό αποσμητικό.

Εάν δεν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας αποσμητικό, μπορείτε να αγοράσετε αποσμητικό με βάση το μαγνήσιο εδώ. Μου αρέσει που υπάρχει ένα προϊόν στην αγορά που είναι μη τοξικό και περιέχει μαγνήσιο. Βεβαιωθείτε ότι δεν εφαρμόζετε αυτό το σπιτικό αποσμητικό μαγνησίου, ή οποιοδήποτε λάδι μαγνησίου για αυτό το θέμα, σε οποιοδήποτε μέρος του δέρματός σας αμέσως μετά το ξύρισμα γιατί θα τσιμπήσει και θα δημιουργήσει μια αίσθηση καψίματος.

Εδώ είναι μερικές από τις άλλες σπιτικές μου συνταγές περιποίησης σώματος και συμβουλές ομορφιάς!