Φθινοπωρινές ντομάτες κήπου |  Πηγαίνοντας δυνατά μετά το καλοκαίρι

Φθινοπωρινές ντομάτες κήπου | Πηγαίνοντας δυνατά μετά το καλοκαίρι

November 30, 2022 0 Von admin

Οι ντομάτες θεωρούνται ως καλοκαιρινή σοδειά, και δικαίως, αλλά στον φθινοπωρινό μου κήπο, έχω μερικά φυτά ντομάτας που εξακολουθούν να είναι δυνατά. Σας ενθαρρύνω να αφήσετε μερικά φυτά ντομάτας στο έδαφος όταν μεταβαίνετε σε έναν φθινοπωρινό κήπο, γιατί απλώς μπορεί να σας εκπλήξουν.

,,,,,,,,,,

Το φθινόπωρο είναι μια υπέροχη εποχή του χρόνου για τον κήπο. Είναι μια χαλαρή εποχή για πολλά φυτά που μπορούν να ανεχθούν μικρότερες μέρες και πιο ψυχρές θερμοκρασίες. Το θερμικό στρες και οι πιέσεις παρασίτων και ασθενειών έχουν περάσει, οπότε ακόμη και τα φυτά που δυσκολεύονταν να κολλήσουν μπορεί να ανακάμψουν.

Ένα φυτό ντομάτας σε έναν φθινοπωρινό κήπο

αν έχετε σχέδια ντομάτας που εξακολουθούν να κρέμονται, αφήστε μερικές στον φθινοπωρινό κήπο. Ακόμα κι αν αγωνίζονταν πριν, μπορεί να ανακάμψουν τώρα που η πίεση των παρασίτων και των ασθενειών έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό.

Μεταξύ των brassicas και των μαρουλιών που φύτεψα για τον φθινοπωρινό μου κήπο, έχω ένα ψηλό, υγιές, παραγωγικό φυτό ντομάτας ποικιλίας „Mexico Midget“ που δεν φαινόταν ποτέ καλύτερο. Αυτή η ποικιλία πήρε το όνομά της για τους μικρούς κόκκινους καρπούς της που έχουν μέγεθος μόνο ενός μεγάλου μπιζελιού. Παρά το μέγεθός τους, οι ντομάτες έχουν μια ισχυρή γροθιά – μια γεύση όπως μια ντομάτα κειμήλιο πλήρους μεγέθους. Για να μπορείτε να απολαύσετε αυτή τη γεύση ακριβώς δίπλα στις καλλιέργειες της δροσερής εποχής σας αξίζει τον χώρο που καταλαμβάνει το φυτό ντομάτας.

"Μεξικάνικος μικρούλης" ντομάτες

Οι ντομάτες „Mexican Midget“ είναι μικροσκοπικές και έχουν τη γεύση μιας μεγάλης ντομάτας κειμήλιο. Το να τα έχετε στον κήπο το φθινόπωρο είναι μια πραγματική απόλαυση.

Ποια από τις καλοκαιρινές σας καλλιέργειες πάνε δυνατά το φθινόπωρο; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Σύνδεσμοι & Πόροι

Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Δείτε την πλήρη αποκάλυψη παρακάτω.

Επεισόδιο 003: Growing Epic Tomatoes με τον Craig LeHoullier

Επεισόδιο 004: Heirloom Tomatoes: Past, Present and Future with Craig LeHoullier

Επεισόδιο 005: What’s Wrong With My Tomato; Φροντίδα Mid-Season με τον Craig LeHoullier

Επεισόδιο 047: Λάθη σπορόφυτων ντομάτας με τον Craig LeHoullier

Επεισόδιο 056: Λίστα ελέγχου φροντίδας ντομάτας με τον Craig LeHoullier

Επεισόδιο 064: Tomato Growing Season Lookback: Lessons Learned with Craig LeHoullier

Επεισόδιο 066: Tomatoland: The Dirty Truth of the Tasteless Tomato, με τον Barry Estabrook

Επεισόδιο 094: How to Start and Care for Seedlings Indoors: My Steps for Success

Επεισόδιο 095: Ενημέρωση εκκίνησης για σπόρους ντομάτας: Καινοτομίες και έμπνευση, με τον Craig LeHoullier

Επεισόδιο 115: Κατανοώντας τις ασθένειες της τομάτας και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Επεισόδιο 146: Catching Up With Epic Tomatoes Συγγραφέας Craig LeHoullier: Big Changes and New Opportunities

Επεισόδιο 173: Ξεκινώντας έναν νέο κήπο ντομάτας: Μαθήματα που μαθαίνονται, με τον Craig LeHoullier

Επεισόδιο 208: Growing Epic Tomatoes: Our Just-Released Online Course Preview, με τον Craig LeHoullier

Επεισόδιο 216: Πρόληψη και έλεγχος ασθενειών ντομάτας: δοκιμασμένο και αληθινό και τι νέο υπάρχει

Επεισόδιο 266: Πώς η θερμότητα επηρεάζει τα φυτά της τομάτας και πώς να τα προστατέψετε, με τον Craig LeHoullier

Joegardener Tomato Care Checklist δωρεάν πόρος

joegardener blog: Busted – Top Five Growing Myths

joegardener blog: Πώς Καλλιεργώ Ντομάτες;

joegardenerTV YouTube: Πώς να κορυφώσετε τις ντομάτες – Τι να κάνετε όταν τα φυτά ντομάτας ψηλώσουν πολύ

joegardenerTV YouTube: Ήλιος – Τι συμβαίνει όταν οι ντομάτες είναι υπερβολικά εκτεθειμένες

joegardenerTV YouTube: Πώς να αποθηκεύσετε σπόρους ντομάτας

joegardener Online Gardening Academy™: Δημοφιλή μαθήματα για τις βασικές αρχές της κηπουρικής. διαχείριση παρασίτων, ασθενειών και ζιζανίων. έναρξη σπόρων και πολλά άλλα.

joegardener Online Gardening Academy Βιολογική Κηπουρική λαχανικών: Η νέα μου premium διαδικτυακή συνδρομή μαθημάτων ανοίγει το 2023. Εγγραφείτε για τη λίστα αναμονής εδώ.

joegardener Online Gardening Academy Βασικές αρχές κηπουρικής αρχής: Βασικές αρχές που πρέπει να γνωρίζετε για να δημιουργήσετε έναν ακμάζοντα κήπο.

joegardener Online Gardening Academy Growing Epic Tomatoes: Μάθετε πώς να καλλιεργείτε επικές ντομάτες με τους Joe Lamp’l και Craig LeHoullier.

joegardener Online Gardening Academy Master Παράσιτα, Ασθένειες και Ζιζάνια: Μάθετε τα προληπτικά βήματα που πρέπει να κάνετε για να διαχειριστείτε παράσιτα, ασθένειες και ζιζάνια για έναν πιο επιτυχημένο κήπο με πολύ λιγότερη απογοήτευση. Μόλις 47 $ για ισόβια πρόσβαση!

joegardener Online Gardening Academy Perfect Soil Recipe Master Τάξη: Μάθετε πώς να δημιουργείτε το τέλειο εδαφικό περιβάλλον για ακμάζοντα φυτά.

Earthbound Exbiditions: Great Gardens of Italy & France with Joe Lamp’l

Ενημερωτικό δελτίο joegardener

joegardener Facebook

joegardener Ομάδα Facebook

joegardener Instagram

joegardener Pinterest

joegardener Twitter

joegardenerTV YouTube

Μεγαλώνοντας έναν πιο πράσινο κόσμο®

GGWTV YouTube

Αποκάλυψη: Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι λαμβάνουμε προμήθεια εάν αγοράσετε. Ωστόσο, καμία από τις τιμές αυτών των πόρων δεν έχει αυξηθεί για να μας αποζημιώσει και η αποζημίωση δεν είναι παράγοντας που επηρεάζει τη συμπερίληψή τους εδώ. Η επιλογή όλων των στοιχείων που εμφανίζονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast βασίστηκαν αποκλειστικά στην αξία και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάστηκαν από οποιοδήποτε συνεργάτη ή οικονομικό κίνητρο ή συμβατική σχέση. Τη στιγμή της σύνταξης αυτού του κειμένου, ο Joe Lamp’l έχει επαγγελματικές σχέσεις με τις ακόλουθες εταιρείες που μπορεί να περιλαμβάνουν προϊόντα σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast: Rain Bird, Corona Tools, AeroGarden, Milorganite, Soil3, Greenhouse Megastore, PittMoss, Territorial Seed Company, Earth’s Allly, National Wildlife Federation και TerraThrive. Αυτές οι εταιρείες είναι είτε Brand Partners joegardener.com ή/και διαφημιστείτε στον ιστότοπό μας. Ωστόσο, δεν λαμβάνουμε καμία πρόσθετη αποζημίωση από τις πωλήσεις ή την προώθηση του προϊόντος τους μέσω αυτού του οδηγού. Η συμπερίληψη οποιωνδήποτε προϊόντων που αναφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση είναι εντελώς ανεξάρτητη και αποκλειστική από οποιαδήποτε σχέση.