Φυτά σαλονιού – You Grow Girl

Φυτά σαλονιού – You Grow Girl

November 29, 2022 0 Von admin
Η ζούγκλα του σαλονιού μου

Στα τέλη Οκτωβρίου, όταν τα περισσότερα από τα φυτά εσωτερικού χώρου είχαν μεταφερθεί σε εσωτερικούς χώρους για το χειμώνα, δημοσίευσα μια σειρά φωτογραφιών στους λογαριασμούς μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τεκμηριώνουν τους κύριους χώρους στο σπίτι μου όπου φυλάσσονται τα φυτά. Σκέφτηκα να τα δημοσιεύσω εδώ με κάποιο επεξηγηματικό κείμενο.

Όπως έχω γράψει πριν, το σαλόνι μου είναι αρκετά θαμπό. Το παράθυρο έχει νότιο προσανατολισμό, αλλά επειδή υπάρχει μια σκεπαστή βεράντα μπροστά καθώς και μια κεκλιμένη οροφή, το φως είναι έμμεσο. Ανάμεσα σε αυτό, το ξηρό, αναγκαστική σύστημα θέρμανσης και την τηλεόραση που μπλοκάρει όλο το διαθέσιμο φως, έχω καλλιεργήσει λίγα φυτά σε αυτό το δωμάτιο μέχρι αυτό το καλοκαίρι, όταν αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε την τηλεόραση και να δημιουργήσουμε μια ζούγκλα. Η αφαίρεση της τηλεόρασης άνοιξε χώρο και φως και η προσθήκη ενός υγραντήρα βοήθησε στη δημιουργία περισσότερης υγρασίας για τα τροπικά φυτά και τα επίφυτα (αερόφυτα) που έχω προσθέσει.

Μερικά από τα φυτά που θα δείτε εδώ είναι: Monstera deliciosa, pothos (Epipremnum), 3 είδη Rhipsalis και α Hatiora salicorniodes (όλα είναι επιφυτικοί κάκτοι της ζούγκλας), α Χόγια (δεν είμαι σίγουρος ποιο είδος, αλλά είναι είδος με επιμήκη φύλλα), αρκετά τιλάντσια ότι έχω κολλήσει σε φελλό και έχω κολλήσει με κρεμάστρες, Καλαθέα στολισμένηένα Μαράντα2 Syngonium γνωστό και ως φυτά αιχμής βέλουςένα μεγάλο τζίντζερ με κέλυφος (Αλπικό zerumbet) που θα μείνει εκεί μόνο μέχρι την άνοιξη (καλλιεργώ αυτό το μεγαθήριο εδώ και μερικά χρόνια) και μια ποικιλία από φτέρες. Οι περισσότερες από τις φτέρες είναι σε βαθύ πιάτο με βότσαλα, αλλά μερικές είναι στα terrarium που εμφανίζονται. Δεν θα τα αναφέρω όλα γιατί είναι πολλά. Υπάρχει επίσης ένα Cryptanthus σε ένα από τα terrarium.

Φυσικά, έχω μετακινήσει φυτά από τότε που τραβήχτηκαν όλες οι φωτογραφίες. Δεν γίνεται ποτέ χώρος. Μετακινώ, τακτοποιώ και αναδιατάσσω τα φυτά τακτικά, κυρίως επειδή τα δοκιμάζω πάντα σε νέα σημεία και μαθαίνω γρήγορα ποια δεν λειτουργούν. Την ώρα που τράβηξα αυτή τη φωτογραφία, είχα χώρο για ένα ακόμη φυτό, αλλά μετά πέθανε ένα, ένα όμορφο Μετάλλιο Calathea που αγόρασα για ένα κλέψιμο στα 6 $ στο τοπικό μανάβη μου, μόνο για να ψεκάσω κατά λάθος το φυτό (αρκετά γενναιόδωρα, επίσης) με σπιτικό σπρέι ξιδιού που χρησιμοποιώ για τον καθαρισμό. Το μπουκάλι δεν είχε σήμανση και φαινόταν το ίδιο με αυτό που ήταν γεμάτο με φιλτραρισμένο νερό που χρησιμοποιώ για τον ψεκασμό φυτών. Το μπουκάλι έχει από τότε σημαδευτεί και το Calathea είναι νεκρό. Η άλλη διαφορά από την εποχή αυτής της φωτογραφίας είναι ότι έχω μετακινήσει α Silver Pothos (Ένας σκισμένος πίνακας) μαζί με μερικά τοποθετημένα Τιλάντσιας στο παράθυρο του γραφείου μου όπου είναι λίγο πιο φωτεινό. Οι Tillandsia θα μπορούσαν να είχαν μείνει εκεί που ήταν – ήταν μια χαρά. Και είναι καλά εκεί που είναι τώρα. Ωστόσο, παρόλο που το Scindapsus μπορεί να ανεχθεί αρκετά χαμηλό φωτισμό, αυτό δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα χαρούμενο στο σαλόνι. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν είχα κάνει μεταφύτευση από τότε που αγόρασα το φυτό πριν από μήνες και διαπιστώνω ότι το χώμα του φυτωρίου σπάνια στραγγίζει τόσο καλά όσο μου αρέσει. Έκτοτε έχω μετατρέψει σε τερακότα με το δικό μου μείγμα (σε αυτή την περίπτωση απλώς ένα κανονικό τροπικό μείγμα με περισσότερο περλίτη). Τοποθέτησα το φυτό σε ένα έμμεσο σημείο πάνω από το γραφείο μου και το φυτό είναι πολύ πιο χαρούμενο εκεί. Αγόρασα επίσης ένα φτέρη κουνελιού (Davallia fejeensis) και το πρόσθεσε στο θυρωρείο του σαλονιού.

Μέχρι στιγμής, η ομοφωνία των ομάδων είναι ότι τα φυτά υπερισχύουν της τηλεόρασης. Δεν μας έχει λείψει καθόλου και προτιμάμε πολύ να καθόμαστε στον καναπέ με θέα τον οπίσθιο φωτισμένο τοίχο των φυτών. Είναι πολύ γαλήνιο, και παρόλο που το γραφείο μου είναι η δική του ζούγκλα, έχω βρει τον εαυτό μου να επιλέγει αυτή τη σκηνή ως μέρος για να γράψω τις περισσότερες μέρες.